Gyengéd módszerek

Alkotó-fejlesztő meseterápia

Az alkotó-fejlesztő meseterápiás foglalkozás keretében népmese vagy kortárs mese kerül feldolgozásra, az adott probléma feloldása érdekében. A foglalkozások célja lehet az önbizalom erősítése, szorongásoldás (vagy harag-, dühkezelés, hazudozás, szomorúság, félelem).

A foglalkozás keretén belül sor kerül egy rövid, vezetett meditációra, asszociációs feladatokra, természetesen a gyermekek megmozgatják a képzeletüket és fantáziájukat is.

Bámulatos mesevilágba kerülnek a hallgatók, létrejön a történethallgatási transz, mely mindkét agyféltekét összekapcsolja, oldja a stresszt, így észrevétlenül harmóniába kerülnek. A mesébe helyezik önmagukat, így elkezdődhet a mese feldolgozása beszélgetésen és játékos feladatokon keresztül. Gyengéden, mégis hatásosan oldódnak a félelmek, szorongások, erősödik az önbizalom.

Végül nem maradhat el az alkotás folyamata sem, mely még közelebb hozza a gyermekek számára az erőt, a magabiztosságot.


Kineziológia 

A tanfolyamok alatt a kineziológia gyengéd módszerével segítek a gyermekeknek, hogy megszabaduljanak a félelmeiktől, szorongásaiktól. Különböző stresszoldó, agyfélteke integrációs technikákat mutatok meg a gyermekeknek, melyeket bármikor alkalmazni tudnak. A tanfolyamok részét képezi a kötetlen beszélgetés, ahol felszínre kerülhetnek az érzelmek is. Vizualizációk-imaginációk segítségével a gyermekek közelebb kerülhetnek önmagukhoz, megtalálhatják erősségeiket. Természetesen alkotással-festéssel, rajzolással rögzítik is a pozitív képeket.

Bach virágterápia

Ezek az úgynevezett isteni rezgésű virágok segítenek helyreállítani a harmóniát a gyermekekben. Mindegyik eszencia meghatározott lelki problémára-érzelemre tud hatni, segítve ezzel az öngyógyulás folyamatát. A gyermekek nagyon szeretik őket, imádják nézegetni a virágok fotóit, válogatni közülük. Számomra mindig csodálatos megtapasztalni, hogy milyen gyorsan ráéreznek az eszenciák segítő erejére, és boldogan készítik maguknak a személyre szabott keverékeket a tanfolyamok során. Van aki varázscseppeknek, van aki bátorság cseppeknek nevezi őket :)